Szklenófürdő

Kúpele Sklené Teplice
Kúpele Sklené Teplice

Képgaléria:

Sklené Teplice 1 Sklené Teplice 2 Sklené Teplice 3 Sklené Teplice 4 Sklené Teplice 5 Sklené Teplice 6 Sklené Teplice 7 Sklené Teplice 8 id_2.jpg id_8.jpg id_12.jpg id_34.jpg id_42.jpg id_76.jpg

Karakterisztik:

A Selmeci-hegység közelében, egy gyönyörű völgyben található Szklenófürdő (Sklené Teplice) városa. A termálvíz hőfoka 37 ° C és 52 ° C között mozog, ami kiválóan alkalmas a különféle mozgásszervi megbetegedések gyógyítására.  Az enyhe télnek köszönhetően a fürdő kapui egész évben nyitva állnak a látogatók előtt, akik gazdag turisztikai lehetőségek kínálatából válogathatnak. 
 A fürdő az országban egyedülálló módon rendelkezik az ún. "Parenica" barlangi termálfürdővel, ami még európai viszonylatban is ritkaságnak számít. 42 ° C  hőmérsékletű gyógyvize közvetlenül a termálvizes forrásától jut el a barlangba.

Történelem:

Szklenófürdő községének írott történelme 1340-ben kezdődött, amikor Károly Róbert uralkodása alatt megalakult Szklenó község. Szklenófürdő akkoriban az üvegkészítésről volt híres.

Az első említés a fürdőről 1550-ből származik. A már abban az időben is értékes melegforrást a gazdag földesurak használták ki – a selmeci és körmöci bányák tulajdonosai, amelyekben aranyat és ezüstöt bányásztak. A forrás gyógyító hatásáról Bél Mátyás is írt orvosi jegyzeteiben.

A leghíresebb történések Mária Terézia idején zajlottak, amikor megrendezésre került az első tudományos világkongresszus Szklenófürdő községében. Anton von Born tudós bemutatta a közvetett összeolvasztás módszerét (a nemesfémek szétválasztásának módszerét más ércektől). Ezen a fontos eseményen J.W.Goethe is részt vett, aki nemcsak író volt, hanem szenvedélyes minearológus is.

Rendeltetése:

A fürdővendégek gyógyítása esetén a B típusú gyógykezelés javaslata alapján az alábbi kezelések valósulnak meg:

  • VI / 2,3,9,10,11,12
  • VII / 1,3,5,6,7,8,9
  • XII / 4, 8

A fürdővendégek gyógyítása esetén a A típusú gyógykezelés javaslata alapján az alábbi kezelések valósulnak meg:

  • VI / 1,4,7,8
  • VII / 2,4,10,11

Cím

, Sklené Teplice , 96603

Elérhetőség

 
Városok és falvak
Történelmi emlékek
Múzeumok és galériák
Turisztikai régiók
Fürdők és aquaparkok
Golf üdülőhelyek
Síközpontok
Kerékpározás
Varázs

Kérdőív

Lenne igény egy komplett ellátás megszervezésére Szlovákiában?

Igen
Nem