Igló-Szepesújfalu

Spišská Nová Ves
Spišská Nová Ves

Képgaléria:

Spišská Nová Ves 1 Spišská Nová Ves 2 Spišská Nová Ves 7 Spišská Nová Ves 4 Spišská Nová Ves 3 Spišská Nová Ves 5 Spišská Nová Ves 6

Szepesújfalu gyakorlatilag a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park határán fekvő város - amely a Magas-Tátra után a második leglátogatottabb uticél Szlovákiában. Ideális helyszín a túrák kedvelői számára a Szlovák Paradcsom masszív és festői szorosokon, továbbá az UNESCO listáján szereplő műemlékek iránt érdeklődők számára, valamint a helyenként nem éppen feltünő, de annál értékesebb Gótikus utak iránt érdeklődők számára.

A városban megtalálják a leghosszabb lencsealakú teret Európában, a legmagasabb templomtornyot Szlovákiában (87 m), a legkisebb és legfiatalabb állatkertet Szlovákiában, az egyedi és impozáns újkori mozaikot az úr átváltozásának templomában, a legnagyobb üvegkeresztet, a vidéki házat stukkó-l és szimbolikus pajzsdísszel, a Marián pestisoszlopot a Szeplőtelen fogantatás szoborral,  klasszikus stílusban épült városházát és evangélikus templomot, a szecessziós Redutát, amely színházi, koncert és kávézó céljából épült. A kulturális és sportlehetőségek gazdag kínálata az egész év folyamán kellemes időtöltést biztosít. A várost továbbá vonzóvá teszi a Szepesi Színház, a Kontra Színház, a mozik, a Szepesi Művészek Galériája, a Szepesi Múzeum, a fedett medence és strand, wellness, fitness, squash és bowling központ, fedett lövölde, teniszpályák, lovaglás, síközpont, elővárosi sportrepülőtér, amelyen kipróbálhatja az első ejtőernyős vagy tandemugrást.

A közelben található a leghosszabb folyó kanyon Szlovákiában, 25 elnevezett vízesés és 8 megközelíthető sziklás szoros, számos túraútvonal és kerékpárútvonal.  

Távolság a repülőterektől:

  • Pozsony 369 km
  • Kassa 91 km
  • Poprád 27 km

Szepesújfalu városának hivatalos meghívója:

"Úgy vélem, hogy Szepesújfalu egyedülálló szakrális és világi kultúrájával a város történelmi magjában összpontosulva hamar elnyeri az Önök tetszését. A nem messzi Szlovák Paradicsom, állatkertünk, számos kulturális rendezvény, a szabadidő eltöltésének számos módja a művészet és sport kedvelői számára is rengeteg lehetőséget kínál."

PhDr. Ján Volný, PhD-a város polgármestere

Ezt látniuk kell:

  • Vidéki ház
  • Reduta
  • Plébániatemplom

Cím

Letná 49 , 052 01 Spišská Nová Ves

Elérhetőség

 

Mi ajánlatunk a kísérőre:

Városok és falvak
Történelmi emlékek
Múzeumok és galériák
Turisztikai régiók
Fürdők és aquaparkok
Golf üdülőhelyek
Síközpontok
Kerékpározás
Varázs

Kérdőív

Lenne igény egy komplett ellátás megszervezésére Szlovákiában?

Igen
Nem


restauracie_hu


Használja ki az online foglalás előnyeit!