Igló-Szepesújfalu

Spišská Nová Ves
Spišská Nová Ves

Képgaléria:

Spišská Nová Ves 1 Spišská Nová Ves 2 Spišská Nová Ves 7 Spišská Nová Ves 4 Spišská Nová Ves 3 Spišská Nová Ves 5 Spišská Nová Ves 6

Szepesújfalu gyakorlatilag a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park határán fekvő város - amely a Magas-Tátra után a második leglátogatottabb uticél Szlovákiában. Ideális helyszín a túrák kedvelői számára a Szlovák Paradcsom masszív és festői szorosokon, továbbá az UNESCO listáján szereplő műemlékek iránt érdeklődők számára, valamint a helyenként nem éppen feltünő, de annál értékesebb Gótikus utak iránt érdeklődők számára.

A városban megtalálják a leghosszabb lencsealakú teret Európában, a legmagasabb templomtornyot Szlovákiában (87 m), a legkisebb és legfiatalabb állatkertet Szlovákiában, az egyedi és impozáns újkori mozaikot az úr átváltozásának templomában, a legnagyobb üvegkeresztet, a vidéki házat stukkó-l és szimbolikus pajzsdísszel, a Marián pestisoszlopot a Szeplőtelen fogantatás szoborral,  klasszikus stílusban épült városházát és evangélikus templomot, a szecessziós Redutát, amely színházi, koncert és kávézó céljából épült. A kulturális és sportlehetőségek gazdag kínálata az egész év folyamán kellemes időtöltést biztosít. A várost továbbá vonzóvá teszi a Szepesi Színház, a Kontra Színház, a mozik, a Szepesi Művészek Galériája, a Szepesi Múzeum, a fedett medence és strand, wellness, fitness, squash és bowling központ, fedett lövölde, teniszpályák, lovaglás, síközpont, elővárosi sportrepülőtér, amelyen kipróbálhatja az első ejtőernyős vagy tandemugrást.

A közelben található a leghosszabb folyó kanyon Szlovákiában, 25 elnevezett vízesés és 8 megközelíthető sziklás szoros, számos túraútvonal és kerékpárútvonal.  

Távolság a repülőterektől:

  • Pozsony 369 km
  • Kassa 91 km
  • Poprád 27 km

Szepesújfalu városának hivatalos meghívója:

"Úgy vélem, hogy Szepesújfalu egyedülálló szakrális és világi kultúrájával a város történelmi magjában összpontosulva hamar elnyeri az Önök tetszését. A nem messzi Szlovák Paradicsom, állatkertünk, számos kulturális rendezvény, a szabadidő eltöltésének számos módja a művészet és sport kedvelői számára is rengeteg lehetőséget kínál."

PhDr. Ján Volný, PhD-a város polgármestere

Ezt látniuk kell:

  • Vidéki ház
  • Reduta
  • Plébániatemplom

Cím

Letná 49 , 052 01 Spišská Nová Ves

Elérhetőség

 

Mi ajánlatunk a kísérőre:

Városok és falvak
Történelmi emlékek
Múzeumok és galériák
Turisztikai régiók
Fürdők és aquaparkok
Golf üdülőhelyek
Síközpontok
Kerékpározás
Varázs

Kérdőív

Lenne igény egy komplett ellátás megszervezésére Szlovákiában?

Igen
Nem


Használja ki az online foglalás előnyeit!


restauracie_hu