A Domaša-i víztározó

Domaša

A Domaša-i víztározó kelet Szlovákia gőge. A víztározó kiterjedése 15km2 és 185 mil. m3 víz tárolására szolgál. A víztórozó elsősorban ivóvíz hiánya végett épült, de manapság több célt is szolgál – nagyon kedvelt üdülésre, fürdésre, vízi sportokra, és mivelhogy a víztározóban nagy halmennyiség található, horgászok számára is ez egy atraktiv hely. A Vežká Domaša-i víztározó 1969-ben Ondava folyó vizein épült. A megépítésénél hat község került elárasztásra. Az egyikük közül, a Kelcse (Kelča) községből megmaradt egy barokk stílusban épített Szent István királynak szentelt teplom.

A gyönyörű táj és csendes zugok vonzalmához nagy mértekben hozzájárul a kristálytiszta, kékeszöld, öntisztító képességgel rendelkező víz, amelyben 23 fajta hal él (ponty, csuka, süllő, harcsa, jász...).

A tó partjain öt üdülési központ található - Dobrá, Požany, Holčíkovce, Nová Kelča és Važkov. Ezek szállodákban, panziókban vagy kempingekben biztosítanak elszállásolást. Ezen kívül a látogatók strandokat, sporteszközkölcsönzőket, sportpályákat, éttermeket és büféket is találhatnak. Az utolsó időben az új mesterségesen kiépített Nová Kelča-i kőgáttal rendelkező üdülőhelyet egyre többen kedvelik. Mivelhogy a Domasa-i víztároló 23°C vizével Szlovákiában a legmelegebbek közé tartozik, nagyon jó feltételeket biztosít szörfözéshez és úszáshoz is. A nyári időszakokban itt nagyban zajlik az éjjeli élet, több diszkó is üzemel és sor kerül kulturális eseményekre is.

Cím

 
Városok és falvak
Történelmi emlékek
Múzeumok és galériák
Turisztikai régiók
Fürdők és aquaparkok
Golf üdülőhelyek
Síközpontok
Kerékpározás
Varázs

Kérdőív

Lenne igény egy komplett ellátás megszervezésére Szlovákiában?

Igen
Nem


restauracie_hu